✓ A-Kwaliteit ✓ Hollands Prijsje ✓ Niet goed? Geld terug! ☎ 076 5203658 ✉ info@osby.nl
0
Winkelwagen
€ 0,00
Outdoor Kleding / Waadpak
Weergave:


Bezig met laden...

Wilt u een waadpak kopen voor de hengelsport? Bekijk hieronder een overzicht aan diverse waadpakken! Bij het kopen van een waadpak dient u van tevoren te bedenken waar en hoe vaak u het wenst te gebruiken. Wilt u diep waden? Kies voor een waadpak. Wilt u ondiep waden? Kies dan voor lieslaarzen. Heeft u een vraag over een bepaalde waadpak? Schroom dan niet om ons te contacteren want wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden! Bij ons profiteert u van hoge kortingen met een goede service. Wilt u voorbereid zijn op het mooie hengelsportweer? PING7 heeft een ruime collectie aan kwalitatief goede waadpakken van verschillende soorten materialen en diktes die u online kunt bestellen. Bestel nu uw waadpak in onze webshop, dan heeft u dit binnen enkele dagen al in huis! Veel plezier met uw nieuwe waadpak!
 

Wat is een waadpak?

Een waadpak is een soort van waterdichte tuinbroek. Het is erg handig voor de hengelsport want hierin kunt u op plaatsen waden en vissen waar normaal gesproken geen doorgang is. Een waadpak is een bekend fenomeen bij het roofvissen, vliegvissen, strandvissen en karpervissen. Het wordt meestal gebruikt voor op een bellyboat, om door het water te waden of om een vangst binnen te halen. Momenteel zijn er enkele soorten waadpakken verkrijgbaar, gemaakt van PVC, nylon of neopreen.
 

Wat is een PVC waadpak?

Een PVC waadpak is de goedkoopste optie onder de waadpakken. Een PVC waadbroek is prima voor mensen die af en toe waden. PVC is een synthetische materiaal maar blijft onder normale omstandigheden soepel waardoor het aantrekken van een waadpak gemakkelijk gaat. Dit materiaal biedt echter geen isolatie tegen de lage temperaturen in het water en is niet geschikt voor lange hengelsportsessies. Daarnaast kleeft PVC onder water aan het lichaam waardoor de bewegingsvrijheid afneemt. Een PVC waadpak is relatief gemakkelijk reinigbaar.
 

Wat is een neopreen waadpak?

Een neopreen waadpak is duurder dan een PVC waadbroek maar heeft ook eigen voordelen. Neopreen waadpakken zijn vaak verkrijgbaar in 4mm of 5mm variant. Door de isolatie van het neopreen blijft u in het water warm en door de stijfheid van het materiaal behoudt u meer bewegingsvrijheid. Het nadeel is dat dit waadpak relatief minder gemakkelijk is om aan te trekken en vergeleken met een PVC variant is het ook minder goed te reinigen. Wilt u gaan bellyboat vissen? Wij adviseren u om voor een neopreen waadpak te kiezen.
 

Wat is een nylon waadpak?

Een nylon waadpak is het neusje van de zalm onder de waadpakken. Nylon waadpakken zijn de duurste maar bieden een aantal interessante specificaties. Een nylon waadbroek is niet alleen waterdicht maar het is vaak ook nog een ademend waardoor het lichaam niet vochtig wordt van het zweet. Daarnaast is een nylon waadpak licht van gewicht en zijn zeer comfortabelen te dragen dan overige type waadpakken. Gaat u vliegvissen? Kies dan voor een ademend waadpak.
 

Een waadpak gebruiken, let dan op het volgende:

Wij adviseren u om nooit dieper te waden dan uw navelhoogte. Vermijd ook zachte of oneven bodem oppervlaktes want bij een misstap kan uw waadpak vollopen en zonder hulp in de buurt loopt u de kans op verdrinking. Daarnaast raden wij u af om een waadbroek in de boot te gebruiken. Als u over boord valt dan loopt u extra kans op verdrinking in verband met het gewicht van een waadpak dat volledig gevuld is met water. Wij adviseren u altijd een mes of een schaar bij zich te dragen. Mocht het waadpak onverhoopt met water vollopen dan kunt u zichzelf redden door de broekspijpen door te snijden.


Over ons

076 5203658
(ma-vr 10:00-12:00 en 13:30-15:30)
info@osby.nl
Niet goed? Geld terug!
14 dagen op zicht
 Optioneel met montage
 Tot 5 jaar garantie
Veilig betalen (SSL secured)

Webshop Keurmerk

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
* = prijzen zijn inclusief btw

Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.