✓ A-Kwaliteit ✓ Hollands Prijsje ✓ Niet goed? Geld terug! ☎ 076 5203658 ✉ info@osby.nl
0
Winkelwagen
€ 0,00
Hengelsport / Molens
Weergave:


Bezig met laden...
11,99* 14,99 incl. btw
29,99* incl. btw
5,99* 6,99 incl. btw
59,99* incl. btw

Wilt u een vismolen kopen? Bekijk hieronder een overzicht aan alle soorten vismolens! Bij ons profiteert u van hoge kortingen met een goede service. Heeft u een vraag over een bepaalde vismolen? Schroom dan niet om ons te contacteren want wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden! Er zijn momenteel diverse soorten en merken vismolens leverbaar. Een vismolen kopen doet u bij PING7 want wij hebben een ruime collectie van meer dan honderd vismolens zodat u altijd een passende molen kunt vinden in ons uitgebreide assortiment. Wilt u goed voorbereid zijn op het mooie hengelsportweer? Bestel nu uw vismolen in ons webshop dan heeft u deze binnen enkele dagen al in huis! Veel hengelsport plezier toegewenst met uw nieuwe molen!
 

Een vismolen kent verschillende soorten

Een vismolen kopen vereist enige aandacht want het is één van de belangrijkste onderdelen binnen de hengelsport. Een vismolen wordt soms verward met een werpmolen of visreel. Een vismolen kan verwijzen naar zowel een werpmolen als een (baitcasting) reel. Een werpmolen is universeel in gebruik maar een (baitcasting) reel is meer bedoeld voor het roofvissen en zeevissen. 
 

Welke vismolen heeft u nodig?

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten en maten vismolens leverbaar. Deze zien er allemaal mooi uit maar het prijsverschil wordt bepaald door het binnenwerk en de toegepaste materialen. Gaat u een molen voor de hengelsport kopen? Kijk eerst naar de maat, hierbij moet u letten op de vislijncapaciteit en de inhaalsnelheid. Een te kleine molen is niet geschikt voor een grote vis. Deze slijt te snel en gaat er dan uiteindelijk aan kapot. Vist u op een grote vis? Dan heeft u een grotere vismolen nodig waarbij deze in verhouding moet staan met de hengel en de vislijn. Een te grote molen is te lomp in gebruik om een klein visje binnen te vissen. Daarnaast kijkt u naar detoegepaste materialen en het aantal kogellagers. Sommige vismolens zijn gemaakt van magnesium en zijn bestendig voor het zoutwater. Vismolens met meerdere kogellagers draaien soepeler dan molenes die ze niet hebben. De vuistregel is het volgende: grote vis met een grote afstand, is gelijk aan een grote vismolen. Verder is het belangrijk om te kijken naar het zogenaamde "gear ratio" en de inhaalsnelheid van de vismolen. Het gear ratio bepaalt het aantal spoelrotaties per slingerrotatie. Vismolens met een hoog gear ratio zijn sterk en zijn daarom geschikt is voor het zeevissen, karpervissen of meervalvissen. De inhaalsnelheid bepaalt het aantal meter lijn die een vismolen binnendraait per slingerrotatie. Hoe hoger de snelheid des te sneller dat u een vangst binnenhaalt. Zijn goedkope vismolens rommelproducten? Nee, vist u niet zo vaak of bent u een startende of recreatieve hengelsporter? Dan voldoet een goedkopere vismolen het prima. Vismolens zijn doorgaans verkrijgbaar met de slip voorop of met de slip achterop, met al dan niet een vrijloopsysteem.
 

Onderhoud aan uw vismolen

Of u nou uw vismolen op land of op zee gebruikt, het tijdig onderhoud plegen aan uw molen is een must. Zeker als u uw vismolen (vaak) op zee gebruikt. Zeewater is namelijk corrosief en bij een langdurig blootstelling hieraan zal uw visspullen letterlijk wegrotten. Het is daarom belangrijk om uw vismolens na gebruik altijd met schoon (kraan)water af te spoelen en deze vervolgens opnieuw in te vetten. Een goed onderhouden molen gaat jaren mee. Dit is goed voor het milieu maar nog beter voor uw portemonnee!


Over ons

076 5203658
(ma-vr 10:00-12:00 en 13:30-15:30)
info@osby.nl
Niet goed? Geld terug!
14 dagen op zicht
 Optioneel met montage
 Tot 5 jaar garantie
Veilig betalen (SSL secured)

Webshop Keurmerk

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
* = prijzen zijn inclusief btw

Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.